Program vår 2024 med beskrivelse

FIlmprogram våren 2024

JANUAR

15. jan. kl. 19.00 Kirkekinoen: Jesus Revolution (12 år)

Den sanne historien om en åndelig oppvåkning tidlig på 1970-tallet og begynnelsen blant en gruppe hippier i sørlige California.

På 1970-tallet leter den unge Greg Laurie (Joel Courtney) etter de riktige tingene på gale steder, helt til han møter Lonnie Frisbee (Jonathan Roumie), en karismatisk, omstreifende hippie-predikant. Sammen med pastor Chuck Smith (Kelsey Grammer), åpner de dørene til Smiths forsømte kirke og opplever en uventet vekkelse av radikal og nyvunnet kjærlighet, som fører til det TIME Magazine kaller en JESUS-REVOLUSJON.

16. jan. kl. 09.45 Formiddagskino: Women talking (12 år)

Ikke gjør noe. Bli og kjemp. Eller dra. Kvinner i et isolert religiøst samfunn står overfor disse valgene når brutale hendelser blir satt opp mot deres tro. Den kritikerroste filmen er regissert og skrevet av Sarah Polley. Filmen vant Oscar for beste manus under Oscar-utdelingen i 2023.

FEBRUAR

12. febr. kl. 17.00 Barnas kirkekino: Paddington 2 (6 år)

Endelig er Paddington tilbake! I den etterlengtede oppfølgeren har Paddington flyttet inn hos familien Brown i London. Alle elsker den sjarmerende lille bjørnen som både sprer glede og marmelade hvor enn han går.

12. febr. kl. 19.00 Kirkekinoen: Herself (12 år)

Sandra rømmer med barna fra sin voldelige ektemann og kjemper for å gi sine to døtre en trygg oppvekst. Når det blir klart at byrådet ikke vil gi dem et nytt hjem, bestemmer hun seg for selv å gjøre noe med situasjonen. Filmen handler også om å bygge relasjoner og ha ulike strategier.

13. febr. kl. 9.45 Formiddagskino: Mathieu og korguttene (7 år)

Filmen handler om en lidenskapelig musikklærer som ankommer et internat for gutter og forvandler deres liv og holdninger gjennom musikken. Filmen utforsker lidelsen barn opplever ved separasjon fra sine foreldre. Vi ser hvordan musikk kan gi fellesskap, mestring og samhold.

MARS

11. mars kl. 19.00 Kirkekinoen: The quiet girl (12 år)

Denne filmen går rett i hjertet, uten å bli verken sentimental eller klissete, og er godt fortalt, nydelig spilt og stilsikkert regissert med en prisverdig tilbakeholdenhet. Handlingen foregår i Irland en gang på 1980-tallet, der den lille og stille jenta Cáit (Catherine Clinch) blir oversett og forsømt av sine foreldre i et hjem med lite kjærlighet.

12. mars kl. 9.45 Formiddagskino: En mann ved navn Ove (12 år)

Denne sjarmerende komedien er basert på den bestselgende romanen til Fredrik Backman om den eldre grinebiteren Ove. Et tilfeldig møte gir ham et nytt syn på livet.

Selv om Ove i utgangspunktet fremstår som en brysk og ugjestmild person, fatter man interesse for ham, og sympatien tiltar i styrke etter hvert som Oves skjebne avdekkes bit for bit.

LANGFREDAG

29. mars kl. 19.00 – Langfredag: Maria Magdalena (12 år)

Som ung kvinne led hun under datidens hierarki og kjønnsrollemønster, og ønsket å finne en større mening med livet. Da hun ble kjent med Jesus fra Nasaret og så hvilken enorm betydning han hadde for folket, forlot hun familien sin for å følge ham. Til tross for at flere av de andre disiplene var skeptisk til at en kvinne skulle representere Jesus på lik linje med dem, ble hun en nøkkelperson i den skjebnesvangre ferden mot Jerusalem.

APRIL

15. april kl. 19.00 Sulis 1907 (12 år)

Konrad Nilsson (Otto Fahlgren) vokser opp på Sjønstå gård i Nordland. Da han blir gammel nok, ser han sitt snitt og stikker av. Drømmen er i første rekke å få seg jobb i en av de åtte kobber- og svovelkisgruvene i Sulitjelma. I andre rekke å tjene nok penger til å kunne reise til Amerika.

16. april kl. 9.45 Formiddagskino: La elva leve (9 år)

Ester flytter til Alta høsten 1979 og begynner i sin første jobb som lærervikar. For å passe inn i kollegiet holder hun sin samiske bakgrunn skjult. Spørsmålet er om det holder i lengden.

JUNI

6. juni i Sandar menighetshus:

Markering av invasjonen av Normandie: D-dagen 1944

Den 6. juni 2024 er det 80 år siden de allierte startet invasjon av Frankrike under den andre verdenskrig. Den begynte 6. juni 1944 med operasjon Neptune med en storstilt invasjon av Normandie i Frankrike, den største amfibiske operasjonen noensinne.Kl. 11.00 Film: The Longes day

Kl. 18.00 Seminar: Krigsetikk v/prost Raag Rolfsen

Kl. 19.00 Kveldsmat